tiistai 10. kesäkuuta 2014

Reissumiestä vaisto vie ♫♫♪♪♫♫♪♫

TADAA! Tässä olisi ensi syksyn ohjelmaa:

1. Lontoo (Englanti)
2. Keflavik (Islanti)
3. Los Angeles (Kalifornia, USA)
4. Honolulu (Havaiji, USA)
5. Sydney (Australia)
6. Auckland (Uusi-Seelanti)
7. Brisbane (Australia)
8. Singapore (Singapore)
9. Kuala Lumpur (Malesia)
10. Pariisi (Ranska)

Työt päättyy elokuulle ja nyt se sitten koittaa: meitsin ikioma reppumatka. Olkoon tämä siirtymäjakso tai joku sellainen (STJS) seuraavaan elämänkoitokseen. Lennot (~4000€) on jo hoidettu syyskuulle, joten lähtö on ilmeisesti tosiasia. Matka-aika ei tule olemaan tavaton. Taannoin haaveilin vuoden reissusta, mutta se ajatus kuopattiin. Tässä on kyse enemmänkin vain ravaamisesta maailman halki tiiviissä tahdissa siinä syksyahdistusta purkaessa. Matkan varrella on paljon vettä, rantoja, satamia, urbaania & vehreää eloa, jopa tulta ja jäätä.

Passi- ja viisumiasiat on kunnossa. Enää käyn ottamassa parit perusrokotukset sekä nappaan jonkin matkavakuutuksen. "Vaik ihan turhaa joku vakuutus, ei mulle mitää käy!" Lisäksi täytyy hieman raha-asioita katsoa, tehdä karkeita budjettilaskelmia yms. Minimimenoilla mennään, rinkka selässä ja makari mukana etsitään ne hostellit ja muut halvat majatalot. Ei liikaa suunnitelmia, kunhan nyt matkareitin ja nimensä muistaa.

Ennen reissua on ostettava jokin kätevä pikkuläppäri ja ulkoinen kovalevy, johon saan kaiken kuvamateriaalin tallennettua. Toinen vaihtoehto on vain ostaa tuhdimpi SD-kortti kameraan nykyisen 8 GB:n rinnalle. Nettiyhteyksiähän löytyy esim. nettikahviloista ja kirjastoista, joissa blogin päivitys matkan aikana onnistuu. Haluan ainakin pitää tavoitteena, että mahdollisuuksien mukaan päivitän blogia matkan ajan ainakin jotenkin. Koko episodin jälkeenhän sitten joka tapauksessa kerkeää dokumentointiin paneutua rauhassa enemmän.

Matkan ehdottomat pääkohteet itselleni ovat nuo kaukaiset Australia ja Uusi-Seelanti. Myös Los Angeles Hollywoodeineen jonkinlaisena epäsäännöllisenä leffadiggarina on kiva nähdä. Taitaapa tänä vuonna Stanley Cupin voittokin mennä sinne (Los Angeles Kings). Eurooppalaisittain uniikki ja eksoottinen Islanti maustaa matkan tulella ja jäällä. Havaiji on fiilistelyyn ja Singapore + Kuala Lumpur Aasia-kokemukseen. Lontoo aloittaa ja Pariisi päättää reissun jouhevasti kuuluisina perus kaupunkistoppeina, joissa voi lukaista lehden ja poiketa vaikka snägärille.

Niin, että kiitos vain porukoille rinkasta! Nyt sille tuleekin käyttöä. Ehkäpä uskallan sotkea sillä Herajärven kierroksenkin joskus, jos se tästä kierroksesta selviää.

Olkoon tämä ko. patikkaa koskeva ensimmäinen kirjoitus; olkoon tämä jäänmurtaja, kanavan aukaisija.